Artiklen forudsætter brug af Knorr’s pulver-bearnaisesauce
Hvis du også elsker bearnaisesauce, har du sikkert tænkt ligesom mig – det kunne være rart med en lidt lettere variant end de 250 g margarine der skal i.
Variant nr. 1 – rapsolie
Brug 2-3 spsk rapsolie i stedet for margarinen. Opløs pulveret i olien under opvarmning. Pas på at blandingen ikke bliver for varm før mælken hældes i.
Det kan godt se lidt grødagtigt ud i startet – men rør blot kraftigt rundt mens der hældes mælk i. Når mælken er hældt i skal saucen varmes godt igennem.
Variant nr. 2 – udelad fedtstof
Den anden variant er temmelig simpel. Udelad blot fedtstof. Smagen af saucen bliver en anelse mere krydret i smagen end normalt, og saucen en lille smule tyndere. Men det smager stadig af bearnaise.
Det kan være svært at røre pulveret ordentligt ud i mælken, så tag en lille smule mælk ad gangen og rør pulveret i (under opvarmning).