Er du, ligesom jeg, glad for den chilisauce, der serveres på forskellige shawarmabarer og pizzariaer, kan du heldigvis nemt og hurtigt lave din egen variant.
Ingredienser:
4-5 chilifrugter
2 små dåser tomatpuré
5 spsk solsikke- eller rapsolie
4 fed hvidløg
Evt. 1-2 tsk. æblecidereddike
Inden du går i gang:
Hav et lille tomt og rent syltetøjsglas eller fx en ren flaske fra BBQ-sauce el. lign. klar. For at øge holdbarheden på din chili, bør du skolde glasset før brug, og evt. skylle med Atamon.
Fremgangsmåde:
Hak chilierne fint inkl. kerner. Steg dem blanke i olien ved fuld varme. Tilsæt tomatpuré under omrøring. Når den begynder at brænde fast i bunden, tager du gryden af og presser hvidløgene i den varme sauce.
Tilsæt æblecidereddike under omrøring for en mere ketchup-agtig smag.
Saucen hældes straks på glas/flaske og sættes på køl.
Nydes afkølet. Kan spises allerede samme dag, men bliver bedst, når den har trukket 1-2 uger.