Det er nemt at få en lækker flæskesteg med sprød svær på grillen
Ingredienser
Svinekam
2-2½ kg svinekam (ridset – må ikke ridses helt ned i kødet. Spørg evt. slagteren)
Groft salt
8-10 laurbærblade
Sauce
2 spsk kalvebouillon
1 stort løg i kvarte
Evt. 2 gulerødder i kvarte
Krydderurter efter smag (fx rosmarin eller timian)
4 dl vand
1/4 l fløde
1 spsk blåskimmelost
1 spsk ribsgelé
Salt og peber
Kulør
Tilberedning
Metode: Indirekte varme (Kul i begge sider af grillen – stegen stilles i stegholder på risten i midten af grillen med drypbakke nedenunder mellem kulholderne)
Tid: 70-90 minutter
Sværen på svinekammen gnides med groft salt. Sørg også for at komme ned mellem sværerne.
Start evt. med at grille svinekammen på hovedet direkte over kullene i 5-10 minutter. Denne metode har jeg brugt for at øge chancen for sprøde svær.
Sæt laurbærbladene i sværen, så de er jævnt fordelt.
Rul et stykke sølvpapir sammen i flæskestegens længde og læg det under flæskestegen i stegholderen, så den ligger lidt på skrå og fedtet kan løbe fra sværen (se billedet). Dette er vigtigt for at undgå gummisvær.
Hæld krydderurter, løg, gulerødder, vand og bouillon i en foliebakke, som du stiller mellem kulholderne.
Sæt stegen over foliebakken, så fedtet fra stegen kan løbe ned i foliebakken.
Flæskestegen grilles med låget på i ca. 50-60 minutter. Herefter hældes indholdet fra foliebakken i en gryde.
Den tomme foliebakke sættes tilbage i grillen, så du ikke sviner bunden i grillen for meget til.
Stegen grilles færdig til den har sprød svær.
Gryden med urter og væde fra foliebakken bringes i kog i ca. 5 minutter. Mangler der vand, tilsæt da mere. Urter, løg og gulerødder sies fra.
Fløden tilsættes.
Smag til med ost og ribsgelé.
Jævn evt. med Maizena eller mel rystet sammen med vand.
Saucen farves med kulør.
Video: Grillet flæskesteg
9 kommentarer til “Flæskesteg på grillen”
Den prøver jeg i aften… Ser lækker ud!
Det ser godt ud, griller lige den bandit i aften..
Dejlig og nem måde at grille gris på. Lige noget til sommersulten. Den er godkendt!
@Johan Carl: Nemlig – det er super nemt. Jeg laver aldrig selv flæskesteg i ovnen mere. Chancen for sprød svær virker meget bedre i kuglegrillen.
Og derudover slipper jeg for at gøre ovnen ren så ofte, som fruen ønsker det 🙂
Vi laver den altid i weberen – hele året rundt ….. Det er såååå lækkert 😉 og lur mig om vi ikke har gang i en nu:) muuuuums elsker det!!!:):):):):):):) velbekomme;)
Nøj det lyder nemt og lækkert, det skal prøves i aften 🙂
Fedt du bruger foliebakken under så der kan komme smag til sovsen.
Kan det ikke snart blive tid så vi kan komme i gang 😀
Nøørrjjj det blev godt 🙂
Hvorfor er der ikke opskrifter med en rostisi.
Henning Kristensen:
Tak for inputtet. Jeg vil forsøge at få lavet en variant med rotisserie. Det kan gøres med næsten samme fremgangsmåde. Drypbakken stilles selvfølgelig lige under stegen.