Et ekstra hjemmelavet pift til din grillburger, hotdogs eller den grillede flæskesteg er denne gammeldags agurkesalat.
Ingredienser:
1 agurk
Salt
Peber (evt friskkværnet i forskellige farver for synets skyld)
1,5 spsk Sukker
1,5 dl Eddike (klar er pænest, men brun smager luge så fint)
0,5 dl Kogende vand
Brug skive-delen af et rivejern til at skære agurken i tynde skiver.
Strø ca. en halv skefuld salt over skiverne og lad dem trække i 15-30 minutter.
Herefter vrider du så meget saft ud af agurkerne, som du kan komme til uden at mose dem.
I en anden skål blander du sukker med en lille smule salt (husk at agurkerne nu er salte), peber, eddike og vand. Rør rundt til sukker og salt er helt opløst.
Kom agurkeskiverne i lagen og vend forsigtigt rundt.
Sæt på køl. Bliver bedst af at trække minimum 8 timers tid, så lav dem om formiddagen eller aftenen før.